Affiliatemarketing

Wat is affiliatemarketing?

Affiliatemarketing is een manier om meer verkopen op je website te krijgen. Bij affiliatemarketing beloon je mensen die via hun eigen website voor verkoop van producten hebben gezorgd. Dit doen ze door speciale links te plaatsen op de website naar jouw webshop. Hier wordt speciale software voor gebruikt, zodat je kunt achterhalen wie bezoekers heeft gestuurd die iets op je webshop kopen. Als dit het geval is, dan krijgen ze een beloning, afhankelijk van de gemaakte afspraken.

Meer klanten krijgen

Webmasters of promoters kunnen zich aanmelden voor je affiliatenetwerk, waarbij ze aangeven waar ze je webshop zullen promoten. Dit kunnen vergelijkbare sites zijn, waardoor je precies de juiste doelgroep kunt pakken. Het grote voordeel is dat je daardoor meer consumenten krijgt, aangezien zij ook op andere websites worden gewezen op de webshop. Het is dus een ideale methode om meer bekendheid voor je bedrijf te krijgen of om meer producten te verkopen. En aangezien het je alleen geldt kost wanneer je werkelijk iets verkoopt, is het een zeer veilige en goedkope manier van online marketing.

Beloningsstructuur

Meestal worden mensen beloond per verkocht product. Dit wordt ook wel Pay Per Lead (PPL) en Pay Per Sale (PPS) genoemd. Doorgaans is het gebruikelijk om een bepaald percentage te belonen van het verkochte product, maar er kan ook gewerkt worden met een vast bedrag. Heel af en toe is er ook een andere beloningsstructuur, zoals t Pay Per View (PPV) en Pay Per Click (PPC). Er kan ook gebruik worden gemaakt van CPM (Cost per Mile). In dat geval betaal je per duizend weergaven. Wanneer je ervoor zorgt dat de beloning de moeite waard is, zullen meer mensen geneigd zijn je producten of webshop te promoten en dit kan natuurlijk alleen maar zorgen voor meer bekendheid van je bedrijf.

Hoe kun je aan affiliatemarketing doen?

Je kunt eigen software laten ontwikkelen, zodat mensen van jouw affiliatenetwerk lid kunnen worden. Het ontwikkelen van software is echter behoorlijk prijzig en alleen de bezoekers die op je website komen zullen van het bestaan weten. Je kunt je ook aanmelden bij bestaand affiliatenetwerk. Er zijn veel verschillende sites die talloze affiliateproducten aanbieden en deze websites hebben doorgaans een groter bereik, omdat er veel leden zijn die affiliate op hun website willen plaatsen. Op deze manier kun je veel meer mensen bereiken. Het kost vaak wel geld om je aan te melden bij een netwerk. Je kunt altijd informeren voor de mogelijkheden.

Affiliatemarketing en sociale netwerken

Sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Hyves zijn ideaal voor Affilate. Veel mensen promoten affiliateproducten via sociale netwerken en als bedrijf heb je daar dus ook profijt van. Dit betekent namelijk dat niet alleen webmasters gebruik willen maken van affiliatediensten, maar ook mensen die een sociale netwerk pagina hebben.

Directadmin PhpMyAdmin