Hoe geld verdienen via apps en de mobiele markt

Met de mobiele markt die steeds belangrijker wordt en die ook bedrijven zoals Facebook tot dringende actie aanzet, leek het ons interessant om eens te kijken op welke wijze geld kan gegenereerd worden via de mobiele markt. Volgens ons valt er op de volgende drie manieren zeker geld te verdienen binnen de mobiele wereld.

Ten eerste, de enige apps en bedrijven die momenteel veel geld verdienen binnen de mobiele sector werken met zogenaamde “money off in-app” aankopen. Hiermee bedoelen we apps die gratis aan de gebruiker worden aangeboden, maar waarbij upgrades, extra levels, bijkomende opties, extra punten, .. voor een klein bedrag beschikbaar worden gesteld. Volgens Onderzoekscentrum IHS zal deze vorm van aankopen in 2012 goed zijn voor maar liefst 5,6 miljard Dollar. Vorig jaar was deze markt al goed voor 970 miljoen Dollar. Het zit dus duidelijk in de lift. Deze app-in aankopen kunnen ook allerhande vorman aannemen, gaande van extra goud in spelletjes, over bijkomende recepten in een kook-app tot nieuwe workouts in een fitness-app. Met slechts 2 procent van de Android apps die momenteel van dit systeem gebruik maakt, is deze markt nog onontgonnen.

Ten tweede kan een bedrijf ook heel wat geld verdienen door zijn bezoekers op kortingsbonnen te laten klikken om zo een lokale deal aan te gaan of bepaalde producten aan te kopen. Met Groupon als dominante speler binnen deze markt mag dit wel tijdverspilling lijken, maar niets is minder waar. Het idee van lokale aanbiedingen, promoties en kortingen vindt nog steeds zijn weg naar vele mensen. Mensen weten graag wat zich in hun buurt afspeelt als ze op hun smartphone kijken. Bedrijven zoals Karma, een in-app handel, werken volgens een heel eenvoudig proces waarbij je geld krijgt als iemand via de app een cadeau koopt.

Tot slot zijn en blijven er natuurlijk nog altijd de reclameadvertenties. Reclame is nog steeds de grootste inkomstenbron in de mobiele wereld. De reclameboodschap kende in de mobiele wereld alleen een trage start. Mobiele advertenties maken momenteel ‘slechts’ 29% van de mobiele inkomsten uit, enkel en alleen omdat reclamemakers en adverteerders zich nog niet volledig op de mobiele markt hebben gewaagd. Deze markt bevat dan ook een enorm groeipotentieel! Adverteerders kampen momenteel nog met verschillende vragen om hun mobiele advertenties op de best mogelijke manier te tonen. Maar deze problemen zullen zich uiteindelijk zelf oplossen en dan zal het geld beginnen rollen!

Directadmin PhpMyAdmin