Website bouwen

Een website bouwen

Websites zijn opgebouwd uit codes, ook wel HTML genoemd. Door de codes op een juiste manier te gebruiken, kun je een website bouwen. Er zijn enorm veel codes die je kunt gebruiken. Een hele simpele website bestaat alleen uit wat HTML, maar wanneer je bijvoorbeeld een webshop wilt, dan heb je een database nodig. Er zijn speciale scripts die je kunt installeren op je site. Er wordt dan automatisch een  database gemaakt en het is erg gemakkelijk om nieuwe inhoud toe te voegen of te wijzigen. Er zijn ook mensen die zelf scripts maken en volledig aanpassen aan de eisen van de website.

WordPress

WordPress is zo’n script dat je kunt gebruiken. Het is volledig gratis en erg makkelijk om te gebruiken bij het bouwen van je website. Iemand met weinig verstand van het maken van websites kan al iets moois in elkaar zetten met WordPress. Wanneer je meer verstand hebt van HTML en het maken van websites, kun je verschillende elementen van WordPress aanpassen. Misschien kun je ook je eigen template maken. Een template is ook wel een lay-out. Er zijn veel gratis templates te downloaden, maar het is natuurlijk veel professioneler wanneer je website een unieke uitstraling heeft die bij je bedrijf past.

Magento

Magento is een beetje te vergelijken met WordPress, aangezien het ook een script is dat je kunt gebruiken voor je website. Alleen is Magento bedoeld om er een webshop mee te maken. Magento is dus ideaal voor bedrijven die producten verkopen en dit ook via internet willen doen. Ook Magento is gemakkelijk te gebruiken, maar wanneer je er meer verstand van hebt, kun je er wel veel meer mee.

Eigen script

Soms hebben scripts als WordPress en Magento niet de juiste mogelijkheden voor de website die jij voor ogen hebt. In dat geval kun je ook zelf een script maken. Hier is veel programmeertaal voor nodig, maar je hebt tegelijkertijd ook veel meer vrijheid. Een eigen script gebruiken kan bijvoorbeeld wanneer je een zeer uitgebreide website wilt maken. Je kunt alles dan logisch aan elkaar koppelen op de manier zoals jij dat wilt.

Professionele hulp

Het bouwen van websites is een vak apart. Lang niet iedereen kan dit. Wanneer je een website voor je bedrijf wilt en niet goed bent in het maken van websites, kun je dit laten doen. Mkbconnect.net heeft professionals die je kunnen helpen met het bouwen van sites. Je kunt hulp krijgen met bijvoorbeeld WordPress, Magento of een geheel eigen script laten maken. Wanneer je script als WordPress of Magento gebruikt, kan Mkbconnect.net dit ook voor je installeren op je website. Natuurlijk gaat alles in overleg, zodat je vooraf weet wat er gaat gebeuren. Er wordt ook zeker geluisterd naar je wensen, maar je krijgt ook advies wanneer dit eventueel nodig is.

Directadmin PhpMyAdmin