Google Glass mogelijk volgend jaar voor iedereen beschikbaar

De nieuwe bril van Google, Google Glass, is hot en het stukje toptechnologie krijgt elke dag wel de nodige mediaandacht. Hierdoor rijst natuurlijk ook de vraag wanneer deze futuristische bril voor ieder van ons in de winkelrekken zal liggen. Toch moeten we de bril nog niet te snel in de winkel verwachten en zal hij bovendien niet echt een koopje zijn. Google Executive Voorzitter Eric Schmidt antwoordde op de vraag wanneer de bril voor de gewone gebruiker beschikbaar zal zijn tijdens een interview met de BBC: “Ik kan al vertellen dat de komende maanden duizenden brillen door ontwikkelaars in een testfase zullen gebruikt worden en dat hun feedback ervoor zal zorgen dat we het product verder kunnen aanpassen zodat het mogelijk volgend jaar ergens op de gebruikersmarkt zal komen.”

Tijdens een conference call vorige week over de eerste-kwartaal-cijfers van Google gaf CEO Larry Page nog een cryptisch antwoord op het hoge prijskaartje (1500 Dollar) van de Google Glass: “Het prijskaartje werd bepaald voor ontwikkelaars die aan de testfase wilden deelnemen. We hebben echter nog geen nieuws over een commerciële prijs. Ik wil het geen luxeproduct noemen, maar de bril zal wel voor een redelijke hoge prijs verkocht worden.”

Google Glass detecteert 5 megapixel beelden en video met een 720p resolutie en heeft daarbij ook een Flash-geheugen van 16GB, waarvan 12 GB synchroniseert met Google cloud storage. De bril beschikt ook over Bluetooth en Wifi, maar gebruikt hiervoor de tragere 802.11b/g standaarden. Een MyGlass app zorgt ook voor een GPS en SMS-functie, maar deze werkt wel alleen met Android 4.0.3 of hoger.

Schmidt had het ook over hoe Google Glass de sociale normen en de privacy zou beïnvloeden .

“Het is een feit dat we een totaal nieuwe sociale etiquette zullen moeten ontwikkelen. Het is uiteraard niet de bedoeling om deze bril te gaan dragen in situaties dat het opnemen van beelden ethisch niet verantwoord is, een probleem dat je nu al met de hedendaagse mobiele telefoons hebt,” zei Schmidt. “Bedrijven zoals Google dragen een grote verantwoordelijkheid met betrekking tot de veiligheid van je gegevens. Daarnaast draagt de gebruiker ook de verantwoordelijkheid voor zijn eigen daden. Jij moet weten wat je doet en hoe je het doet zonder daarbij regels, wetten en mensen tegen het hoofd te stoten.”

Met andere woorden Schmidt vraagt om de markt wat tijd te geven om aan dit nieuwe stukje technologie te wennen en dan zal het wel vanzelf loslopen. Toch is het nu al duidelijk dat Google Glass een grote impact op ons sociale leven zou kunnen hebben en dat de grenzen van de privacy zullen afgetast worden.

Directadmin PhpMyAdmin