Sociale Videodienst Viddy ontslaat een derde van zijn werknemers

Door de bikkelharde concurrentie, en dan vooral van de nieuwste Twitter app, was Viddy genoodzaakt om 12 van zijn mensen, ongeveer 1/3 van het personeel, aan de deur te zetten.

Deze ontslagen volgen nog geen maand na het ontslag van mede-oprichter en CEO Brett O’Brien, waarvan gezegd wordt dat hij een overnamebod van Twitter zou geweigerd hebben. In een persbericht bevestigde Viddy het ontslag van mensen binnen de marketing- en operationsafdelingen:

Door de continue evaluatie en analyses van de raad, is men tot de vaststelling gekomen dat de kosten moeten beperkt worden en daarbij hoort ook een afschaffing van enkele posities binnen het bedrijf. Deze veranderingen zullen het Viddy team in staat stellen om de meest innovatieve en meeslepende sociale mobiele videoproducten op de markt te brengen. Viddy staat nog steeds sterk en heeft een uitdagende productontwikkeling in het verschiet, inclusief de release van een nieuw product, en beschikt over een team dat alles in zijn mars heeft om deze doelstellingen tot een goed einde te brengen.

De ingenieurs en technici die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van deze toekomstige producten blijven wel hun positie binnen het bedrijf behouden en dit onder toezicht van mede-oprichters J.J. Aguhob en Chris Ovitz.

Gekend onder de bijnaam ‘Instagram van de video’, helpt het bedrijf met zijn producten mobiele gebruikers om video’s van 15 seconden op te nemen en te delen. Daarnaast krijgt de gebruiker ook nog de mogelijkheid om de video via video- en audiofilters te bewerken. In december van vorig jaar kondigde Viddy, dat zijn hoofdzetel in het Californië heeft, nog aan dat het 40 miljoen gebruikers telde. Een groot publiek, maar blijkbaar toch niet voldoende om iedereen binnen het bedrijf van werkzekerheid te voorzien.

Viddy kreeg de afgelopen weken immers te kampen met groeiende concurrentie van Vine, een app die Twitter in oktober van vorig jaar heeft overgenomen en die vorige maand zijn lancering kende.

Of het bedrijf door de recente ontwikkelingen wel solvabel zal zijn, valt natuurlijk nog af te wachten. Viddy zelf erkent de huidige problemen, maar ziet toch een rooskleurige toekomst. Wait and see!

Directadmin PhpMyAdmin