Sociale netwerken

Sociale Netwerken worden alsmaar groter. sociale netwerken zijn websites als Facebook, Twitter, maar ook Hyves en Youtube. Op een sociaal netwerk kun je dingen van jezelf plaatsen, zoals foto’s, filmpjes, blogs en andere berichten. De mensen kunnen zelf bepalen wat ze op hun site zetten en wie dit mogen zien. Veel Sociale Netwerk sites zijn bedoeld voor jongeren en studenten, maar er zijn ook sites speciaal voor bedrijven, zoals Linkedin. Toch kunnen ook de andere sociale netwerken zeer geschikt voor het MKB.

Wat zijn sociale netwerken?

Sociale netwerken, ook wel sociaal netwerksites, zijn websites waarop je online contact met elkaar kunt krijgen. Je maakt vaak een eigen profiel en kunt hier dingen op invullen die voor jou van toepassing zijn. Op je Facebook kun je bijvoorbeeld foto’s plaatsen of korte berichtjes. Op Twitter geef je aan wat je zoal doet op een dag en op Linkedin kun je een CV plaatsen en zoeken naar banen. Sociale Netwerken zijn de laatste jaren alsmaar populairder geworden.

Vestig de aandacht op je met sociale netwerken

Om zaken te kunnen doen, moeten mensen wel weten dat je bestaat. Het kans soms erg lastig zijn om de mensen te laten weten dat je bedrijf bestaat. Sociale Netwerken kunnen je helpen om aandacht voor je bedrijf te krijgen en zo je zakelijke netwerk uit te breiden. Mensen kunnen je bedrijf op deze manier leren kennen én vergeten je minder snel wanneer je ze je naam regelmatig op de sociale netwerken zien.

Breid je klantenkring uit

Sociale netwerken zijn ideaal om je klantenkring uit te breiden. Je kunt reclame maken voor je bedrijf op ieder sociale netwerk. Let er wel op dat je nooit opdringerig bent en mensen niet ongewenst lastigvalt. Gelukkig hebben alle websites genoeg opties om toch de aandacht op je bedrijf te richten. Je kunt bijvoorbeeld lid worden van speciale groepen, vragen beantwoorden en reageren op mensen met dezelfde interesses. Wat je precies kan is per sociaal netwerk anders.

Speciale acties op sociale netwerken

Om je klanten naar je sociale netwerken te lokken kun je ervoor kiezen om speciale acties te organiseren die alleen gelden op de pagina van het sociale netwerk. Je kunt hier dan naar verwijzen in nieuwsbrieven om mensen te lokken naar de website. De connecties op je sociale netwerksite zullen hierdoor het gevoel hebben dat het een toegevoegde waarde heeft om lid te worden.

Solliciteren naar banen

Op sommige sociale netwerksites kun je solliciteren voor bepaalde banen. Dit kan erg handig zijn voor ZZP’ers, omdat er vaak wordt gezocht naar specialisten in een speciaal vakgebied. Ook kun je eventueel ook vacatures plaatsen voor je bedrijf om zo een (tijdelijke) extra kracht voor je bedrijf te krijgen.

Online helpdesk

Sociale netwerken kunnen prima dienen als online helpdesk. Beantwoord vragen die mensen stellen en laat op deze manier je bedrijf positief naar voren komen. Als mensen je naam geregeld zien staan, zullen ze deze onthouden en misschien zelfs zaken met je doen. Dit kan dus een prima manier zijn om je klantenkring uit te breiden en reclame te maken voor je bedrijf.

Directadmin PhpMyAdmin