Het nieuwe News Feed design van Facebook: Groter is beter

Facebook onthulde vandaag een heel nieuwe News Feed layout waarbij grotere foto’s kunnen gebruikt worden en waarbij de gebruiker ook persoonlijke aanpassingen kan maken. Hiermee hoopt Facebook zijn gebruikers aan zich gebonden te houden en ook om bedrijven te lokkken die hun advertenties op Facebook willen plaatsen. Grote baas Mark Zuckerberg gaf de volgende doelen op van de nieuwe News Feed: een mooiere en aantrekkelijke layout, keuze uit verschillende feeds en een stabiele ervaring op mobiele toestellen en desktop webbrowsers.

“Wat we voor ogen hebben, is om iedereen eender waar ter wereld de beste gepersonaliseerde krant te bezorgen,” zei Zuckerberg. “De beste, gepersonaliseerde krant moet intrigerend, rijkelijk gevuld en meeslepend zijn.”

Bij de veranderingen zien we een hertekende layout met grotere afbeeldingen van kaarten, nieuwsartikels, foto’s en app-informatie. Gebruikers kunnen ook kiezen om hun feeds chronologisch te ordenen of te ordenen volgens bepaalde interesses zoals ‘naar welke muziek luisteren mensen’ of ‘welke evenementen vinden er binnenkort plaats’. Afhankelijk van welke zaken de Facebook-gebruiker in het verleden leuk vond, zal hij of zij ook artikels te zien krijgen die het meest relevant zijn en die het meest bij haar of zijn interesses aanleunen.

Daarnaast wist Facebook ook te melden dat ze verschillende nieuwe feeds hebben geïntegreerd:

–          All Friends (Alle vrienden): een feed die je alles toont wat je vrienden hebben gedeeld.

–          Photos (foto’s): een feed die je enkel en alleen foto’s toont van je vrienden en van de pagina’s die je leuk vindt.

–          Music (muziek): een feed die je informatie laat zien over de muziek waar je graag naar luistert.

–          Following (volgen): een feed die je alle laatste updates van je vrienden en van de pagina’s die je leuk vindt, laat zien.

Chris Cox, vice-president bij Facebook, zegt dat het bedrijf op zoek was naar een modernere en duidelijkere interface voor gebruikers. Hij vertelde dat het bedrijf zijn ontwerpideeën van tablets en smartphones heeft gehaald en deze naar een webomgeving heeft overgebracht.

De vernieuwde News Feed zal vandaag voor een klein aantal mensen beschikbaar gesteld worden en zal de komende weken voor steeds meer mensen op hun smartphones en tablets ter beschikking zijn.

“Omdat het om een grote verandering in onze omgeving gaat, gaan we het voorzichtig aanpakken en alles stap per stap aanpakken,” zei Cox. Als het product uitvoerig is getest en geëvalueerd dan pas zal het wereldwijd uitgerold worden.

Directadmin PhpMyAdmin