HTML5 verovert de webwereld

Met Google, Pandora, Twitter, Facebook, Amazon, Vudu en zelfs Microsoft die HTML5 omarmen, breken er zonder twijfel mooie tijden aan voor verkopers, ontwikkelaars en consumenten. U hoort het goed, HTML5, een streepje technologie dat zonder meer vernieuwend kan genoemd worden en dat steeds meer aanhangers en zelfs fans kent. Het zit zelfs zo in de lift dat we de afgelopen maanden hebben kunnen vaststellen dat enkele van de grootste online diensten voor de iPhone, IPad en andere tablets hun websites volledige hebben aangepast aan HTML5 om zo hun diensten nog beter naar de gebruikers over te brengen. Ook technologiereus Microsoft is klaar om zijn eigen technologieën aan de kant te schuiven en een beroep te doen op HTML5.

Google, van wie de applicaties steeds beter en beter worden, neemt zonder meer een leidinggevende rol als het op HTML5 aankomt. Alsof dat nog niet voldoende zou zijn, vernieuwde Pandora zijn website voor tablets en startte Twitter een HTML5 web client die even geweldig is als de unieke standaardapplicatie zelf. Een blik werpen op het onafhankelijke onderzoeksrapport van ABI Research is al voldoende om een idee te krijgen van het huidige en toekomstige succes van HTML5. Zo meldt het ABI Research rapport onder anderen dat in 2016 2,1 miljard mobiele toestellen van een HTML5 browser zullen gebruik maken. Een opmerkelijke stijging in vergelijking met de 109 miljoen uit 2010.

Het ziet er dus allemaal heel rooskleurig uit. Het is zelfs zo dat als technologieën zoals HTML5, CSS3, SVG en WebGL volledig ingeburgerd gaan zijn dat we dan niet alleen meer gaan kunnen halen uit onze huidige webapplicaties, maar dat ontwikkelaars ook web applicaties gaan kunnen ontwikkelen die dingen kunnen die voordien enkel mogelijk waren bij desktop applicaties. Het is dus zonder twijfel een interessante en opwindende periode voor iedereen die op het Web werkt, zowel voor de ontwikkelaars van web applicaties die heel wat nieuwe technologieën en technieken ter beschikking krijgen om mee te experimenteren, als voor de gebruikers van deze applicaties. Nu Facebook van plan is om binnenkort zijn HTML5 Project Spartan te lanceren, zullen we meteen op de eerste rij de voordelen en karakteristieken van HTML5 kunnen waarnemen en ervaren. Hiermee wil Facebook het vuur aan de schenen leggen van de Apple Apps store. Iets om naar uit te kijken!

Directadmin PhpMyAdmin