Geen Google Toolbar meer voor Firefox 5 en toekomstige Firefox versies

Google zal zijn Toolbar voor de huidige en de toekomstige versies van Firefox niet meer gaan gebruiken en Mozilla bekijkt daarom de mogelijke oplossingen om deze leemte voor in de steek gelaten gebruikers op te vullen. Mozilla zit echter met enkele problemen en stelt daarom mogelijke upgrades van hun browser uit.

De Google Toolbar biedt de gebruiker een ruim aanbod van diensten aan zoals een zoekbox, een manier om favorieten op een server te bewaren en een manier om de pagerank, de score die Google aan een website geeft en die de zoekresultaten beïnvloedt, van een website te meten. Google heeft nu echter het besluit genomen om deze veelgebruikte toolbar voorgoed uit zijn Firefox aanbod te verwijderen.

“Zoals we allemaal weten, hebben er de laatste jaren heel wat geweldige innovaties binnen het browserdomein plaatsgevonden. Voor Firefox gebruikers zijn er heel wat diensten en opties die ooit door de Google toolbar werden aangeboden nu al standaard beschikbaar in de Firefox browser. Daarom hebben we besloten om de Google Toolbar die momenteel nog werkt voor alle versies tot Firefox 4, niet meer te ondersteunen voor Firefox 5 of volgende, toekomstige Firefox versies,” meldde Google afgelopen week op een helppagina.

Mozilla beraadt zich momenteel over de stappen die ze gaan ondernemen. Een vergadering over het onderwerp was het resultaat.

“We hebben ontdekt dat vele gebruikers geen update naar 5+ nemen omdat de Google Toolbar in deze versie niet meer aanwezig is,” zei Firefox release manager Christian Legnitto na de vergadering. “Vele gebruikers verwachten dat er een nieuwe versie van de Google Toolbar wordt gelanceerd.”

Mozilla wordt momenteel met twee problemen geconfronteerd: de mensen vertellen dat de nieuwe en compatibele 5+ Google Toolbar er niet zal komen en ze helpen om alle data die ze ooit hebben opgeslagen uit hun systeem te halen en eventueel te bewaren. De tijd tikt echter in het nadeel van Mozilla en ze zullen snel actie moeten ondernemen om niet nog meer gebruikers te verliezen. Firefox 3.6.20 zou de eerste mogelijkheid zijn om Firefix aan te passen. Of dit ook werkelijk gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Voor alle gebruikers die toch niet zonder de Toolbar zouden kunnen, denken we maar aan SEO professionals die veel waarde hechten aan de PageRank van een website, is er nog steeds de mogelijkheid om naar Microsoft Internet Explorer over te stappen. Google heeft nog niet gesproken over het eventuele afschaffen van de Toolbar bij Internet Explorer.

Directadmin PhpMyAdmin