Google+ telt al 33% vrouwelijke gebruikers

Google+, beter bekend als het sociale netwerk vergelijkbaar met Facebook maar dan van de grootste zoekmachine Google, leek tijdens zijn eerste dagen vooral een jongensclubje, maar recent onderzoek heeft uitgewezen dat er nu ook een groeiend aantal vrouwen van dit sociale netwerk gebruik beginnen maken. De bekende en gerenommeerde Paul Allen van FamilyLink en Ancestry.com wist deze week te melden dat maar liefst een derde van de Google+ gebruikers momenteel vrouwelijk zijn.

Een grote sprong voorwaarts wat betreft vrouwelijke gebruikers in vergelijking met vorige schattingen die spraken over een kwart, een tiende of zelfs nog minder vrouwelijke Google+ gebruikers. De schatting van Allen die gebaseerd is op statistieken die onder anderen gaan kijken naar de achternaam van de gebruikers is verrassend precies. Voordien had Allen ook al op correcte wijze voorspeld dat Google+ snel de 10 miljoen gebruikers zou overschrijden

“Het beeld van 18 mannen die de sociale netwerksite onder elkaar verspreidden, is een foute weerspiegeling van de realiteit en staat haaks met de groei van Google+,” schreef Allen op Google+ zelf. Maar zelfs al zouden de cijfers van Allen correct zijn dan zou het percentage van vrouwen nog steeds een groot deel onder het aantal vrouwelijke gebruikers van andere populaire netwerksites zoals Facebook of MySpace liggen. Enkele rapporten spreker bij Twitter bijvoorbeeld over een percentage van 64% vrouwelijke gebruikers. MySpace en Facebook op hun beurt hebben dan weer respectievelijk om en bij de 57 en 58% vrouwelijke leden. Enkel LinkedIn heeft een opvallend mannelijk ledenbestand met slechts om en bij de 37% vrouwelijke gebruikers.

Eén theorie die het gebrek aan vrouwelijke Google+ gebruikers in zijn begindagen zou kunnen verduidelijken, is het feit dat de sociale netwerksite gedomineerd werd door IT-professionals en meer bepaald door ingenieurs. Het beroep ingenieur bleek volgens een onderzoek het meest voorkomende beroep op Google+ te zijn. En software en hardware ingenieurs zijn nu eenmaal over het algemeen mannen.

Het sociale netwerk is zich echter stelselmatig gaan uitbreiden en steeds meer en meer vrienden, familie en collega’s werden uitgenodigd om lid te worden van Google+. Desgevolg steeg ook het aantal vrouwen op Google+. Ongeacht hun mening over Google+ is het duidelijk dat de vrouwen nu eindelijk ook Google+ beginnen te ontdekken en dat ze zich zelfs beginnen organiseren. Het levende bewijs hiervan is de website “Women of G+” die als motto heeft: “33% Van de Google+ gebruikers zijn vrouwen en 100% van ons zijn geweldig!”

Directadmin PhpMyAdmin