Isis mobiel betaalsysteem vermoedelijk in augustus gelanceerd

Isis, een samenwerking tussen Verizon, AT&T en T-Mobile USA, zal in augustus waarschijnlijk met een proefperiode en testfase van zijn nieuwe mobiele betaalsysteem Isis van start gaan. Dit nieuws werd door een betrouwbare bron gemeld.

Augustus is op dit moment echter nog maar een richtdatum en geen absolute zekerheid. Sommige bronnen spreken namelijk over een latere datum. Wat wel zo goed als zeker vaststaat, is dat de proefperiode in de Amerikaanse steden Salt Lake City en Austin zal plaatsvinden.

Isis gaat hiermee de richting uit van andere betaalsystemen zoals Google Wallet die allemaal als doel hebben om mensen te laten betalen met en via hun smartphone in plaats van via kredietkaarten of via cash geld. In tegenstelling tot het betaalsysteem van Google, dat vorig jaar met heel wat enthousiasme en fanatisme gelanceerd werd, heeft Isis voor een gestage lancering en benadering gekozen. Ze zochten eerst meerdere partners en gingen een samenwerking aan met verschillende betaalnetwerken en banken om de consument zo meer opties te kunnen aanbieden.

Het beperkte aanbod van Google Wallet en de slome start van Isis benadrukken echter nog maar eens de moeilijkheden waarmee mobiele betaalsystemen te kampen hebben. Deze moeilijkheden weerhouden consumenten er ook van om resoluut voor deze betaalsystemen te kiezen. Toch zien beide diensten de toekomst zeer rooskleurig en denken ze ook al na over extra diensten zoals digitale facturen en kasticketten, kortingsbonnen en gerichte reclame gebaseerd op de specifieke aankoop.

CNET testte Google Wallet afgelopen mei, nadat het een jaar eerder gelanceerd werd, en vond het betaalsysteem bij momenten moeilijk en niet echt gebruiksvriendelijk. Isis op zijn beurt verwacht een veel vlottere rollout en positievere reacties omdat ze starten met een beperkte testperiode en een beperkt testpubliek. Isis zal gebruikt kunnen worden door Android en Blackberry smartphones die van zogenaamde near-field communication chips voorzien zijn. Er zullen ook speciale accessoires met NFC chips voor iPhones, die deze chips standaard niet hebben, ter beschikking worden gesteld. Welke smartphones precies in aanmerking zullen komen voor Isis is op dit moment nog niet bekend.

Wij kijken in ieder geval al uit naar de eerste testresultaten binnen een domein dat volgens ons nog veel toekomst heeft en de toekomst ook wel eens compleet zou kunnen veranderen!

Directadmin PhpMyAdmin