Reclamebanners

Reclamebanners zijn een geschikte manier om je bedrijf op te laten vallen. Je kunt promoten op websites waar de juiste doelgroep komt en zo je klantenkring enorm verbreden.
Wat zijn reclamebanners?

Reclamebanners kun je vergelijken met billboards op straat. Banners hebben altijd standaard afmetingen en worden op websites geplaatst om zo meer mensen naar je pagina te lokken. Reclamebanners zijn vrijwel altijd een .jpeg; .gif of flashbestand. Vaak krijgt de website die de reclamebanner toont hier een vergoeding voor. Deze vergoeding kan bijvoorbeeld per keer dat de banner op de website te zien is, of per keer dat iemand er op klikt. Je kunt ook betalen per keer dat iemand je website bezoekt en een product verkoopt. Dit wordt ook wel leads genoemd. Er zijn ook speciale programma’s waar je je voor kunt aanmelden. Je advertentie kan dan op meerdere websites verschijnen en je betaalt alleen voor de keren dat er wordt geklikt op de banner of wanneer iemand iets koopt.

Wat zijn de standaardmaten van een reclamebanner?

Reclamebanners hebben verschillende standaardmaten. De bekendste maten zijn 728 x 90 pixels, 468 x 60 pixels, 336 x 280 pixels en 120 x 600 pixels. Sommige websites zullen banners alleen plaatsen als ze het juiste formaat hebben. Het is dus erg belangrijk hier goed op te letten wanneer je je product of dienst wilt promoten met een banner. Het kan handig zijn om een banner te hebben van alle genoemde formaten en niet slechts in één formaat.

Banners op websites plaatsen

Om een reclamebanner op een website geplaatst te krijgen, is het van belang dat je goed in de gaten houdt of de website wel bij jouw bedrijf past. Een website kan groot zijn, maar wanneer het niet de juiste doelgroep is, kun je het beter laten. Denk je dat de website geschikt is? Stuur dan een e-mail naar de webmaster of kijk of er op de website informatie staat over adverteren.

Reclameblokkers

Een nadeel aan reclamebanners zijn de reclameblokkers die veel mensen hebben geïnstalleerd. Dit betekent dat op veel websites de reclame wordt geblokkeerd. Er zijn namelijk mensen die reclamebanners storend vinden. Daar zit op zich wel een punt in: want er zijn websites die erg overdrijven met de hoeveelheid reclamebanners. Probeer dan ook niet dit soort sites te zoeken. Je banner valt dan amper op en je wilt natuurlijk dat potentiële consumenten het wél zien. Zorg dus dat je voor sites kiest waar je een goed gevoel bij hebt en waarbij je denkt dat de reclame tot zijn recht komt.

Hulp reclamebanners

Als je weinig verstand hebt van internetpromotie, dan kun je altijd hulp vragen voor de reclamebanners. Zo kun je bijvoorbeeld een banner laten maken door een ontwerper. Er zijn ontwerpers gespecialiseerd in het ontwerpen van banners en ze weten dus precies hoe ze potentiële klanten kunnen aanspreken. MBKconnect.net kan je helpen met bannerpromotie. Wij hebben bijvoorbeeld een eigen bannernetwerk en kunnen bedrijven zo helpen om hun dienst of product op te laten vallen bij het publiek.

Directadmin PhpMyAdmin