Vrijwel alle Nederlandse jongeren ‘connected’

Nederlandse jongeren behoren tot de meest ‘connected’  mensen ter wereld. Toegang tot internet hebben ze vrijwel allemaal, blijkt uit CBS-cijfers. Wat betreft deelname aan  sociale netwerken als Facebook, Twitter, Hyves en Google+ staan Nederlandse jongeren in Europa na Poolse jongeren op de tweede plek, met 91 procent deelname. Dat staat in de Nationale Jeugdmonitor van het CBS.

Voorop lopen
Nederland loopt sterk voorop als het gaat om toegang tot internet en deelname aan sociale netwerken. Iets meer dan de helft van alle Nederlanders heeft een account op Hyves, Facebook of Twitter, becijferde het CBS eind 2010. De Nederlandse jongeren doen daar nog een flinke schep bovenop. Van de 16- tot 25-jarigen vertoonde dik 90 procent zich op de sociale media. Er is momenteel bijna geen jongere meer te vinden zonder Facebook- of Twitteraccount.

Sociale contacten
Het vele gebruik van de sociale netwerken onder jongeren wil overigens niet zeggen dat zij nu voortdurend naar schermen van computers of telefoons zitten te kijken. Ze zijn nog altijd volop actief in het maatschappelijke leven, en gebruiken het internet daarbij om nog meer dan voorheen sociale contacten te leggen en te houden met vrienden en familie.

Sim only
Zoals het CBS al vaststelde, zitten alle jongeren op internet en op één of meerdere sociale netwerken. Die netwerken gebruiken zij voortdurend naast al hun andere activiteiten. Nieuwtjes uitwisselen willen ze ook onderweg, en wel op een smartphone. Daarbij worden vaak hoge kosten gemaakt; twee op de drie jongeren gaan regelmatig over hun belbundel heen en bouwen daarbij soms schulden op. Een passend sim only-abonnement is dan een voor de hand liggende oplossing om tegen weinig kosten toch voortdurend online en bereikbaar te zijn.

Lees het volledige artikel over jongeren of bekijk direct een voordelig Simyo sim only abonnement met internet bundel.

Directadmin PhpMyAdmin